Eddigi látogatók: 195,814  ·  Online: 3
VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTOK VAKOK ÉS
GYENGÉNLÁTOK
EFOP-1.6.2 pályázat
AKTUALITÁSOK
ÉRDEKESSÉGEK
Galéria
Videótár
Linkek
Letöltések
KERESÉS


EFOP-1.6.2 pályázat
 

 

A pályázat honlapja az alábbi linken érhető el:

szef-palyazat.hu/

 

EFOP-1.6.2-16-2017-00101

Projektadatok:
Pályázó neve Újvárfalva Község Önkormányzata
Projekt címe Esélyt mindenkinek!
Szerződés száma EFOP-1.6.2-16-2017-00101

Támogatás összege (Ft) 162 000 000
Összköltség (Ft) 162 000 000
Támogatás mértéke 100%
A projekt megvalósításának kezdete 2018.02.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje 2021.08.31.
Záró elszámolás benyújtásának határideje 2021.11.30.

Projekt rövid összefoglalása:

Újvárfalva Önkormányzatának legfontosabb célkitűzése, hogy a valós szükségletekhez igazodó, racionalizált, optimális költség-hatékonysággal megvalósított és fenntartott komplex program, szolgáltatási hálózat jöjjön létre a településen élő halmozottan hátrányos helyzetű lakosok megsegítése érdekében. Külső szakemberekkel támogatott tehetséggondozó tevékenység működtetését tervezzük. Célunk, hogy nemcsak a 16 év alatti gyermekek, hanem a célcsoportba tartozó, tehetséges fiatalok is lehetőséget kapjanak különböző területen a tehetségük kibontakoztatására.
A pályázattal lehetőség nyílt egy aktív fejlődésre, mely nemcsak a szegregátumban élőket, hanem a teljes falu hozzáállásán is változtathat idővel. Helyzetfeltárásunkban a szegénység elleni küzdelem lehetőségeit kerestük. Számba véve azokat az együttműködési lehetőségeket, mely a komplex program megvalósítását teszi lehetővé.
Fontosnak tartottuk a pályázati célcsoport bevonását is a helyzetfeltárásba, hiszen a mindennapi problémákat ők élik meg. Hisszük, hogy a közös problémafeltárás és tervezés hozhatja meg a pályázati elemek sikeres megvalósulását. A közös munkák során már így is történt egyfajta elfogadás, közeledés a falu humánerőforrását erősítő csapat és a szegregátumban élők között.
A problémák elemzésekor figyelembe vettük az egyes csoportok szükségleteit és érdekeit, illetve azokat a pontokat, melyeken változtatni szeretnének, és így jött létre konszenzussal a swot-analízis.
Beazonosítottunk egy közös jövőképet, hogy mik azok a prioritások, célok, és a célok eléréséhez vezető konkrét tevékenységek, melyek a pályázat során meg is valósíthatók.
A folyamatos értékelés és beavatkozás lehetőségét is fontosnak tekintjük, melyet a pályázat keretén belül foglalkoztatott három szociális munkás, egy fő startasszisztens biztosítja. Az eredményes munka érdekében az együttműködő Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság munkatársaival, illetve a helyi Szociális és Szolgáltató Központ szakembereivel egy szoros szakmai kapcsolatot alakítottunk ki.
A falu vezetése a program sikerét a személyközpontúságban látja, hiszen a szakemberek által készített egyéni fejlesztési tervek egyfajta aktiválók is lehetnek, a célcsoporttagokat megismerve egyéni motivációkra épít. Szeretnénk, hogy a segélyezés helyett a szociális, pszichológiai, mentális szolgáltatások hassanak ösztönzőleg.
A képzések sikerét a közös tervezésben látjuk, illetve abban, hogy a képzőktől a gyakorlatorientációt, a folyamatos tanulásra ösztönzést várjuk el. Az egyéni tanulást a jelenléten alapuló szociális munkásaink is segítik majd. Az előkészítés során olyan munkáltatókat kerestünk, akik védett gyakorló helyeket biztosítanak, ahol figyelemmel és türelemmel segítik majd célcsoportunk sikeres képzését. Akár a részmunkaidős gyakorlati oktatás is lehetségessé válhat.
Az oktatási intézményekkel egyeztetve folyik a tehetséggondozás, melynek célja, hogy a szegregátumban élő gyermekek, fiatal felnőttek a képzőművészet, színjátszás, sport, barkács-fafaragás, cigány zene – és tánc témákban lehetőséget kapjanak az egyéni fejlődésre.
 

 

 
2010 © Újvárfalva Község Önkormányzata · Minden Jog Fenntartva! ÚJVÁRFALVA  |  KÖZSÉGHÁZA  |  INTÉZMÉNYEK  |  HIRDETŐTÁBLA  |  SZOLGÁLTATÁSOK  |  ÚJVÁRFALVÁÉRT EGYESÜLET  |  EFOP-1.6.2 pályázat  |  EFOP-2.4.1. pályázat  |  NOSZLOPY EMLÉKHÁZ  |  AKTUALITÁSOK 4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu | Olcsó weboldal készítés