Eddigi látogatók: 110,472  ·  Online: 3
VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTOK VAKOK ÉS
GYENGÉNLÁTOK
AKTUALITÁSOK
ÉRDEKESSÉGEK
Galéria
Videótár
Linkek
Letöltések
KERESÉS


Aktualitások
 
Kerékpártároló átadása Újvárfalván
2010-09-20
Nyomtatható változat!

Újvárfalva Község Önkormányzata KEOP–6.2.0/A/09 jelű pályázat keretében célként tűzte ki, hogy kerékpáros közlekedést segítő kerékpártárolót építtet, mely lehetőséget teremt mind a helyi lakosság, mind pedig a községbe látogató turisták részére, hogy napi szinten közlekedjenek kerékpárral. Az önkormányzat felmérte, hogy napjainkban mennyire fontos, hogy a környezettudatosságot szem előtt tartva alakítsa maga körül a környezetét és ennek megfelelően kívánja a község lakóinak szemléletét is formálni. Ennek egyik lépéseként valósította meg a jelen beruházást, melynek átadása 2010. július 3.-án megtörtént.

 

A kerékpáros közlekedését segítő biciklitároló létesítésére Újvárfalván

 

Újvárfalva Község Önkormányzata KEOP–6.2.0/A/09 jelű pályázat keretében célként tűzte ki, hogy kerékpáros közlekedést segítő kerékpártárolót építtet, mely lehetőséget teremt mind a helyi lakosság, mind pedig a községbe látogató turisták részére, hogy napi szinten közlekedjenek kerékpárral. Az önkormányzat felmérte, hogy napjainkban mennyire fontos, hogy a környezettudatosságot szem előtt tartva alakítsa maga körül a környezetét és ennek megfelelően kívánja a község lakóinak szemléletét is formálni. Ennek egyik lépéseként valósította meg a jelen beruházást. Az településrészen a helyi közlekedést támogatandó, illetve a környező településekről bejárók számára biztosít lehetőséget, hogy a buszos, autós közlekedés helyett a kerékpárjukat használják. A település természeti értékeit védendően és azokra a figyelmet felhívandó célozta meg a kerékpártároló megépítését. A település már rendelkezik 1,5 km hosszúságú kerékpárúttal, melyhez csatlakoztatható az új létesítmény. Ezek a létesítmények együttesen a kerékpáros turizmust is támogatják, melynek jótékony hatásait már érezheti a település.
A projekt lehetőséget teremt továbbá, hogy a kerékpározás népszerűsítésén túl, felhívja a figyelmet annak megelőző környezetvédelemben betöltött szerepére is.
A fejlesztés az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 7.156.039,- Ft, azaz hétmillió-százötvenhatezer-harminckilenc forint támogatás segítségével valósult meg.

Kedvezményezett neve és elérhetősége: Újvárfalva Község Önkormányzata., 7436 Újvárfalva, Szabadság tér 12.
Közreműködő szervezet neve és elérhetősége: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóság 1134 Budapest Váci út 45.1134

www.kvvmfi.hu/ , www.nfu.hu/


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

 

 

 

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
 

 
2010 © Újvárfalva Község Önkormányzata · Minden Jog Fenntartva! ÚJVÁRFALVA  |  KÖZSÉGHÁZA  |  INTÉZMÉNYEK  |  HIRDETŐTÁBLA  |  SZOLGÁLTATÁSOK  |  ÚJVÁRFALVÁÉRT EGYESÜLET  |  AKTUALITÁSOK 4brainz - webdesign & development | weboldalsablonok.hu | Olcsó weboldal készítés